Nieuws

Donatie stoffen

Op 17 december 2018 zijn onze vrijwilligers stoffen gaan halen in Helmond. Dit was een donatie van Van der Vorst stoffen uit Helmond. Veel stoffen geschikt voor winterkleding. Wat we goed kunnen gebruiken, deze tijd van het jaar. Hartelijk dank daarvoor!  Hiermee kunnen onze vrijwilligers mooie winter  kinderkleding maken.

Wethouder Theuns op bezoek

Op donderdag 6 december hebben we Wethouder Theuns en enkele afgevaardigde van de gemeente mogen ontvangen in Valkenswaard. Erg leuk om ze een rondleiding te geven en te laten zien waar we nu zitten in Valkenswaard. Veel positieve reacties mogen ontvangen en een groot compliment voor onze vrijwilligers.

Nieuw inlever punt in Aalst

We zijn niet alleen bezig geweest met het inrichten van het nieuwe pand in Valkenswaard, we hebben ook druk gezocht naar nieuwe inleverpunten in de regio. Met ingang van 1 januari is er ook een inleverpunt in Aalst. Gegevens volgen binnenkort op de site.

Nieuwe locatie! Rijt 2, 5552BK Valkenswaard.

 

Na lang zoeken is het gelukt. We hebben tijdelijk een andere locatie. Waar we op 1 september 2018 de winkel willen openen. Nu nog inrichten en nog leeg, maar houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

Kinderkledingbank 

Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het opzetten van een Kinderkledingbank. Er is al heel veel kinderkleding gedoneerd. En we zijn bezig deze nu te sorteren, labelen enz. Zodat deze snel in de winkel gehangen kan worden.

Maar we hebben ook iets nieuws op gezet. We geven kinderen de kans om zelf aan te geven wat ze graag willen als kledingstuk. Bijvoorbeeld een jurk in het roze met vlinderstof maat 128. Of een blauwe korte broek maar 152. Om deze wensen te maken hebben we een aantal vrijwilligers bereid gevonden om ons mee te helpen en deze kleding te maken. Via een aantal sponsoren hebben we de benodigde stoffen, andere fournituren en zelfs een naaimachine gekregen waarmee de kleding gemaakt wordt. Vrijwilligers zorgen dat de aanvragen bij de juiste personen komen die ermee aan de slag gaan. Mocht u ons ook willen helpen om deze kinderen blij te maken neem dan contact op met colinda@netjesgekleed.nl.

Wij kunnen nog stoffen, fournituren, patronen enz gebruiken voor de kinderkledingbank.

 

 

              

 

Enige tijd geleden hebben we goed nieuws gehad van Pfaff (VSM) en Borduur- en naaimachinehandel Baens in Weert. Omdat we veel kinderkleding zelf maken en we opzoek waren naar een naaimachine, hebben deze besloten er ons een te schenken. Vandaag (7-2-2018) was het dan zo ver en mochten we onze gloednieuwe machine in ontvangst gaan nemen. Samen met Nicole, een van onze vrijwilligers die kinderkleding voor ons maken zijn we naar Weert gegaan. Daar kregen we van de eigenaar Marc Verbruggen onze nieuwe Pfaff Smarter 260C overhandigd. En als extra service van Borduur- en naaimachinehandel Baens kregen we een uitgebreide uitleg. Pfaff (VSM) en Borduur- en naaimachinehandel Baens bedankt voor dit geweldige initiatief!

  

 

 

Naast kleding die we krijgen, maken we ook zelf kinderkleding voor de Stichting Een team van vrijwilligers is daarmee bezig. Daarom hebben we ook stoffen nodig. Polytex uit Nieuwkoop heeft gehoor gegeven aan de oproep voor stoffen en op dinsdag 16 januari 2017 waren we in de showroom van Polytex uitgenodigd. Daar mochten we onze eigen stoffen uitzoeken en kregen zo een heel assortiment van hen. Polytex bedankt. Hiermee kunnen we veel leuke kleding maken.

Naast Polytex hebben onderstaande sponsoren ons ook stof, fournituren naaipatronen geschonken. Creaties die we hiermee hebben gemaakt zijn binnenkort op onze website te zien. We zijn onze sponsoren erg dankbaar!

                  

 

 

Ook NPO radio 5 Omroep Max heeft een item aan ons besteed. Op 28 december 2017 zijn we live te horen geweest in het programma Wekker-Wakker. Dit wordt dagelijks uitgezonden tussen 7 en 10.00 uur. Henk, Manuela en Jan bedankt voor alle aandacht! Hierbij de link: Let op is hele uitzending. Interview is te horen vanaf 2:10:35

https://www.nporadio5.nl/wekkerwakker/gemist/uitzending/519632/28-12-2017

De afgelopen dagen hebben we volop in de belangstelling gestaan van de pers. Omroep Brabant heeft 2 interviews afgenomen voor het programma Wakker, dat op 27 december 2017 van 7 tot 10.00 uur is uitgezonden. Daarnaast heeft er een artikel op de website gestaan van Omroep Brabant. Alice van der Plas bedankt voor je bezoek en het leuke interview. Hieronder de link: http://brabantn.ws/77Se

 

Oproep in Boogurtblaaike van 16 november:

Stichting Netjes Gekleed (Gastel)

Waarom Stichting Netjes Gekleed? We zien vaak dat kinderen gepest worden als ze er anders met kleding uitzien, of vaak maar weinig kledingstukken hebben en vaak hetzelfde dragen. Juist dit pesten kan grote gevolgen hebben en daarom willen wij van stichting Netjes Gekleed een oplossing bieden. Maar voor deze oplossing hebben we veel kleding nodig, mensen gooien nog steeds kleding weg bij het afval, of stoppen het netjes in de kledingcontainers. Maar helaas komt dit ook vaak in de verbrandingsoven terecht, of gaat in de doorverkoop naar het buitenland. Terwijl we deze goede bruikbare kleding juist zelf hard nodig hebben. Momenteel hebben we al een wachtlijst en staan er een aantal gezinnen te wachten op goede kleding.

We werken als een kledingbank en gezinnen kunnen (kosteloos) kleding bij ons komen uitzoeken. Erg mooi om de blije koppies te zien, bij al het moois wat ze krijgen. Maar om nog veel meer gezinnen blij te maken, hebben we nog meer kleding nodig. Dus bij deze een oproep! Voor onze Stichting Netjes Gekleed zoeken we bruikbare kinderkleding, schoenen, sjaals, enz. Heeft u bruikbare kinderkleding, laat het ons weten. De kleding kan worden ingeleverd in Gastel. Of als het veel kleding is kunnen we dit komen ophalen.

Maar u kunt zelf ook gebruik maken van Stichting Netjes Gekleed. Heeft uw gezin het financieel zwaar, neem dan gerust eens contact met ons op.  Met alle aanmeldingen die we binnen krijgen gaan we (vanzelfsprekend) vertrouwelijk om. Hopelijk dat dit de drempel verlaagd voor diegene die het nodig hebben.

Mocht u meer willen weten over wat wij doen, of onze hulp nodig hebben? Neem dan even contact met ons op.

Telefoon:  06-55773341
Mail:  colinda@netjesgekleed.nl of rene@netjesgekleed.nl
Website: www.netjesgekleed.nl

We zijn erg blij met de aandacht van de Boogurt!!

 

Colinda van de Wetering en René Eeuwijk. © FotoMeulenhof

Piekfijn gekleed voor weinig of geen piek in A2-gemeenten

VALKENSWAARD/CRANENDONCK – Het is zo fijn om mensen weer met een lach op hun gezicht te zien vertrekken”, vertelt Colinda van de Wetering, voorzitter van de stichting Netjes Gekleed. Die heeft tot doel mensen die zeer beperkte financiële middelen hebben te voorzien van (gratis) kleding. Ze richt zich daarbij met name op de A2-gemeentes Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende.

,Laatst kwam er iemand terug met een zelfgebakken cake om te bedanken. Dat is toch geweldig.”

Samen met René Eeuwijk, de secretaris-penningmeester, is zij de gangmaker van de stichting. ,,Wat we willen is mensen die, al is het maar tijdelijk, de middelen niet hebben om zelf kleding te kopen, helpen aan fatsoenlijke kleding. En omdat ik in Dommelen woon en René in Gastel hebben we, na bij de diverse gemeentes de nodige informatie ingewonnen te hebben, besloten om dit te doen voor de A2-gemeentes.”

Helpen
Het idee is ontstaan toen de twee, die samen een adviesbedrijf voor landgoedeigenaren runnen, in 2015 een kasteel moesten leegruimen. Daarbij bleven ze zitten met een geweldige partij prima kleding. ,,We hadden toen iets van: wat kunnen we hier nou mee”, vertelt Eeuwijk. ,,We wilden eigenlijk dat het in Nederland zou blijven en vroegen ons af of we hier wellicht lokale mensen mee zouden kunnen helpen. We zijn toen gaan kijken wat er eigenlijk al was op dit gebied in onze directe omgeving.”

Dat bleek niet zo veel te zijn. Cranendonck is aangewezen op Weert en in Valkenswaard bestaat De Boodschappenmand. ,,Maar die richt zich vooral op voedsel”, geeft Van de Wetering aan, ,,en wij uitsluitend op kleding, schoeisel en accessoires zoals riemen en tassen. We willen daar ook absoluut geen concurrent van zijn. We hebben allebei hetzelfde doel: mensen in nood verder helpen.”

Net boven bijstandsniveau
Doelgroep van de stichting zijn mensen die net boven bijstandsniveau leven en een doorverwijzing hebben van de gemeente. De stichting wil echt vooraan in de financiële keten staan. Hebben mensen weer wat meer te besteden, dan kunnen ze ook weer worden doorverwezen naar organisaties als De Kringloop. Van de Wetering: ,,Maar mensen kunnen ook zelf aankloppen, zonder doorverwijzing. We willen zo laagdrempelig mogelijk zijn. We voeren dan echter wel zelf een check uit. Vanuit mijn achtergrond bij de schuldhulpverlening is dat geen probleem. De bedoeling is dat deze mensen twee keer per jaar met het hele gezin een gratis basispakket komen uitzoeken, een voor de zomer en een voor de winter. We zijn nog op zoek naar twee geschikte locaties in de gemeentes Valkenswaard en Cranendonck om een soort winkel in te richten waar we alles netjes neerhangen en waar die mensen dan zelf kunnen komen shoppen.”

We zijn nog op zoek naar twee geschikte locaties in Valkenswaard en Cranendonck om een soort winkel in te richten

Colinda van de Wetering

Inmiddels wordt er al enige tijd druk ingezameld en dus ook al regelmatig uitgedeeld. ,,We hebben diverse vrijwilligers die ons helpen met het uitzoeken en eventueel herstelwerk. En wat echt niet geschikt is, verkopen we en de opbrengst komt dan weer ten goede aan de stichting”, geeft Eeuwijk nog aan.

,,Hopelijk vinden we snel geschikte locaties, dan kunnen we vol gas verder. Want we vinden het allebei ook echt fijn om te doen. Voor het inleveren van kleding of het maken van een afspraak kan men terecht op onze website www.netjesgekleed.nl.”

Eindhovens Dagblad 13 juli 2017